Ommerweg 20

7921 TD Zuidwolde (Dr)

info@lifelineleiderschap.nl

06-11224073

Paardencoaching


In principe is paardencoaching onderdeel van al mijn coachtrajecten, meestal eenmalig in het begin van een traject. Het is een krachtige manier om snel tot (meer) zelfinzicht te komen en een goede manier om het effect van ander gedrag direct te ervaren. Wanneer paardencoaching voor jou geen optie is, zijn ook andere manieren van ervaringsgericht coachen mogelijk. 


Hoe werkt het?

Paarden in het wild zijn voor hun overlevingskansen grotendeels aangewezen op de snelheid waarmee ze reageren als er gevaar dreigt. Daarom reageren ze extreem gevoelig op spanning en ontspanning bij andere paarden, maar ook bij mensen. Daarnaast heeft een paard behoefte aan een sterke leider, die zowel rust als kracht uitstraalt.


Door deze eigenschappen hebben paarden een sterk spiegelende werking en worden ze veel gebruikt bij coachingen en leiderschapstrainingen.


In mijn coachingsprogramma zet ik paarden in om deelnemers inzicht te geven in hun persoonlijkheid, hun talenten en hun non-verbale communicatie. De oefeningen vinden plaats in een afgebakende ruimte. Door de reactie van het paard ondervinden de deelnemers aan den lijve welke kwaliteiten ze bezitten, wat hun stijl van leidinggeven is en hoe ze hun leiderschap kunnen verbeteren.


Ieder mens wordt op de één of andere wijze geraakt door het werken met paarden. Daarom werkt het snel en effectief.

 

 

Ervaringen van deelnemers: 


“Ik vond het echt een eyeopener om te merken hoeveel houding en non-verbale communicatie doen. Door me hiervan bewust te zijn kan ik mijn verbale communicatie daar beter op aanpassen."

 

“Door hele kleine veranderingen kreeg ik veel meer natuurlijk overwicht. Leerzaam en interessant om over na te denken hoe ik dat binnen mijn werk kan toepassen.”